vrijdag 31 augustus 2012

papier opmaken

Ik heb, sinds ik "serieus" aan de knutsel ben, toch wel een lichte shopverslaving bij mezelf ontdekt. Schoenen raken me niet echt, en voor de ALLERlaatste mode ben ik ook niet gevoelig. Maar papier is zo mooi, stempels zijn gaaf, er is zoveel te koop... Toch hou ik mezelf redelijk in de hand hoor (mensen die niet knutselen zullen dat niet zeggen als ze mijn kast zien...) en weiger ik ook nog steeds aan de meeste dingen schandalig veel geld uit te geven. Het moet wel een hobby blijven...
Maar ondertussen groeit de hoeveelheid spullen die ik heb, en wordt de stapel halve papierblokjes steeds groter. Dus ik heb me voorgenomen om mijn twee mooiste (en duurste) papierblokjes van de afgelopen tijd ook écht op te maken. Eentje is die van MME, Lost & Found Breeze. Ik had daar ook de brads en de labelstickers van, en ben er weer eens mee aan de slag gegaan. Ik kan niet anders zeggen, het blijft heerlijk papier.




Voor de oplettende kijker: er zat zelfs een luchtballon tussen... Zomaar... Ik leer het nog wel ooit...

Ik verwacht dat ik er nog zo'n drie kaartjes mee kan maken, voordat het blokje echt op is. Maar, goed bezig al, vond ik zelf. Dus om mezelf te belonen maar meteen een mooie bestelling bij een webwinkel gedaan. Tja dat mooie papier en die korting kon ik niet laten lopen! Of was dat nu net niet de bedoeling? :-p
Groetjes Joyce

woensdag 29 augustus 2012

luchtballon

Ik heb al een hele tijd de This & That Charming collection in bezit. Vrolijk papier met roze, aqua en crème en bruin, heerlijk om mee te werken. Meestal kijk ik, als ik een nieuwe papiercollectie heb, even op You Tube om te kijken wat anderen ermee hebben gemaakt, om ideeën op te doen. Die filmpjes waren er zeker, en werkelijk iedereen die een kaart maakte met deze collectie, deed dat met de vrolijke luchtballon op het stickervel. Vanaf dat moment werd die luchtballon een beetje een "ding", want ik kon hem zelf steeds niet kwijt op een kaart of LO. Dat wil zeggen, bij mij moeten dingen vaak logisch zijn, dus ik plak niet zomaar ergens een luchtballon bij als de kaart of LO niets met lucht, ballonnen of zoiets te maken heeft. Maar het is zonde om die sticker niet te gebruiken, want hij is zo leuk!
En dan ineens weet je het (je wordt conducteur, oh nee, dat is een ander reclamespotje). Ik hoorde dat bekenden van ons ERG goed nieuws hadden gekregen en dacht: die zullen wel in de wolken zijn... Wolken, lucht, luchtballon, tadaa: een idee voor de luchtballonsticker! De kaart zelf was zó gemaakt, toen dit idee er eenmaal was, en het is echt een vrolijk geheel geworden al zeg ik het zelf. Met luchtballon dus. Pfff, die kan weer van mijn to-do-lijstje...


Fijne dag! groetjes Joyce

zondag 26 augustus 2012

washi, hartjes en... een nieuwe aanwinst?

Daar is dan weer... een kaartje! Of eigenlijk meteen drie. Ik zal de titel van dit bericht maar even stap voor stap doorlopen, dan wordt het denk ik wat duidelijker.

1. Washi
Om er weer een beetje in te komen, maakte ik een kaartje met Washi tape. Lekker makkelijk, scheuren en plakken en de basis is zo gemaakt! Nu zag ik dat Washi ook de uitdaging wat bij Dutch Card Lovers, dus daar wil ik met dit kaartje graag aan mee doen. Naast wat Washitape, alleen nog wat glimmers van de Action, een hartje (gekleurd met stift) van de Xenos met twee nietjes erboven.


2. Hartjes
Dit kaartje is geïnspireerd door een van de kaartjes van de laatste liftchallenge, maar omdat de challenge al is verlopen kan ik niet meer terugkijken wie het was... Het was in elk geval het kaartje gemaakt van het Six-logo, als iemand het blog kent, zet het maar even bij de reacties dan kan ik de inspirator van dit kaartje even linken. Het was dit kaartje van Marjolein, mooi hoor! Het lijkt helemaal niet meer op dat kaartje, maar het idee komt er wel vandaan: een repeterend patroon op vellum, met daaronder een achtergrondpapiertje. Ik heb mijn hartjespons erbij gepakt, al deze hartjes op het vellum geplakt, dit verhoogd op een kaartje met blauw papier (even getwijfeld omdat het voor een meisje was, maar de vele roze hartjes spraken wel voor zich dacht ik...) Nog wat roze accenten en met embossingpoeder de tekst gemaakt. Een redelijk simpel kaartje met een zoete uitstraling, maar niet té (al zeg ik het zelf)


3. Een nieuwe aanwinst?
Het laatste kaartje is niet van mezelf, maar van een vriendin die vandaag is komen knutselen. Ze heeft voor het eerst een kaart gemaakt, ze maakte dit kaartje in een eenvoudige, maar mooie stoere stijl. Het is altijd leuk om samen met iemand te freubelen, maar ik zag toch ook echt wel talent! Wat mij betreft heeft ons aller cluppie van freubeltantes (en een enkele oom...) er een nieuwe aanwinst bij!


Groetjes Joyce

zaterdag 25 augustus 2012

vakantieboek deel II

Hij is af!! Heb er hard aan gewerkt deze week, maar mijn vakantieboek is af! Nog een paar fotootjes om je een indruk te geven van hoe het geworden is, en dan beloof ik in de volgende post weer eens een KAARTJE te laten zien. Want daar heb ik nu ondertussen wel weer zin in, een kaartje freubelen...









groetjes Joyce

dinsdag 21 augustus 2012

vakantieboek

Nog niet helemaal klaar, maar wel vandaag wel alvast een paar foto's uit mijn vakantieboek. Ik maakte voorheen altijd een digitaal vakantieboek en liet dat dan afdrukken, om al die mooie foto's niet alleen op de computer te laten staan. Ik vond dat wel altijd behoorlijk veel werk en digitaal vormgeven is niet helemaal mijn ding. Maar ik wilde ook weer niet alle foto's scrappen op layouts, dat neemt zoveel tijd in beslag dat ik in december nog met de vakantiefoto's bezig ben. Ik zat te denken aan een mini-album, maar dat heb ik zelf nog nooit gemaakt. Nu zag ik in een scrapwinkel een album van Simple Stories. Een 8x8 ringband, met daarin al insteekhoesjes met verschillende indelingen, een aantal chipboardpagina's en een tiental pagina's van designpapier. Voor een deel al voorgemaakt dus, maar ruimte genoeg voor eigen inbreng. Het was een heel klusje om al die foto's te bestellen en printen in verschillende maten, maar nu ben ik lekker bezig. Ik gebruik papier van 7 gypsies, neutrale kleuren, verschillende designs, zo past alles toch bij elkaar. Hierbij wat foto's. Nog weinig titels, tekst en aankleding, dat komt later nog.





Ik zie nu dat er toevallig op deze foto's geen plastic insteekhoezen staan. Die zitten er wel tussen, en die werken juist zo lekker snel omdat daar gewoon wat foto's in kunnen. Door de afwisseling met de aangeklede pagina's, wordt het toch geen simpel foto-mapje.

Ik ga snel weer verder, nog 15 pagina's te gaan en dan nog aankleden. Maar het wordt wel heel mooi, echt een kijkboek. En er zitten dadelijk 100 foto's in!

Groetjes Joyce

zaterdag 18 augustus 2012

Bedankt-labels

Laat ik eens origineel zijn en ook iets over het weer zeggen ;-) Pff het is warm! Zo, genoeg daarover!
Het is nog best rustig hier op mijn blog, maar dat ligt niet alleen aan het warme weer, ik ben bezig met een foto-boek van onze vakantie, en daar laat ik door de grote hoeveelheid privé foto's niet teveel van zien. Maar, misschien als het klaar is wat leuke pagina's met mooie uitzichten.

Maar ook nog wat anders gefreubeld, namelijk drie bedankt-labels voor aan een cadeautje. Het label mocht niet al te groot zijn, maar er moest wel een persoonlijke boodschap bij kunnen, dus heb ik er een vakje ingemaakt waar een briefje in kan.

Het waren labels op bestelling voor mijn moeder, en ik was (wéér) vergeten om foto's te maken, dus bedankt mam voor de foto's!




Verder wil ik jullie nog motiveren om in je bikini/zwempak aan de rand van het zwembad of onder de parasol, vooral goed om je heen te kijken naar het logo op je ijscoverpakking, wijnfleslabel of zonnebrandcrème, wellicht doe je nog wat inspiratie op voor de liftchallenge!

Groetjes Joyce




dinsdag 14 augustus 2012

Daar ben ik weer; GD bij liftchallenge #23


Daar ben ik weer! Wat een heerlijke vakantie heb ik gehad, ik moet weer even wennen aan het dagelijkse ritme hoor. Ik heb tussendoor hier en daar een berichtje van jullie gevolgd en mooie kaarten voorbij zien komen. Zelf nog weinig geknutseld en ik heb een fantastisch liftspektakel gemist, balen! Maar de dames van het liftchallengeblog hadden aan aandacht geen gebrek, wat veel en mooie inzendingen!
En nu alweer de volgende challenge, en daarbij kan ik wel een rol spelen. Een mooie rol zelfs, want omdat ik challenge #19 had gewonnen, mag ik deze keer gastdesigner zijn. Wat een eer!

Deze keer is het weer tijd voor iets anders, en Nadine heeft een superleuke uitdaging bedacht:
"Zoek een logo dat jou om welke reden dan ook aanspreekt en gebruik het als inspiratie voor je kaart. Het kan een logo zijn van je favoriete kledingmerk of parfum, van de mooiste verpakking in de voorraadkast of gewoon een logo dat je zoekt op Google. Wat je er mee doet, is aan jou. Gebruik de kleuren, de vorm of juist de tekst, laat je fantasie de vrije loop! Plaats bij je blogbericht wel het logo dat je als uitgangspunt hebt gebruikt."

Heel grappig, want met deze uitdaging in mijn achterhoofd ging ik ineens heel anders naar alle apparaten, reclamefolders en uithangborden kijken, haha.
Mijn kaart is naar mijn idee uiteindelijk duidelijk geïnspireerd door het logo, maar ik ben benieuwd of je het logo er meteen uithaald... Doe je best:



Gebaseerd op het logo van... Nu.nl!

Zoals je ziet heb ik vooral naar de vormgeving en de kleuren gekeken.

Een standaardje achter de kaart gemaakt


Als je aan de rode bloem trekt, komt het label tevoorschijn waarop je een boodschap kwijtkunt. Aan jullie de uitdaging om ook aan deze superleuke uitdaging mee te doen. Ga snel kijken op het liftchallengeblog voor andere voorbeeldkaarten en natuurlijk om mee te doen, veel succes!

groetjes Joyce